Oslo Digital Logo

6 tips til vellykket Black Friday

Black Friday er en innvandret tradisjon fra handelsstanden i USA, derfor havner den også alltid på fredagen etter Thanksgiving, eller den fjerde fredagen i November. Den store handledagen har fått navnet sitt nettopp fordi det var på denne dagen at butikkene snudde regnskapstallene fra røde til sorte. Noen velger å dra det enda lenger med Black Week, men uansett hvordan du velger å gjøre det, har vi satt sammen en liste med tips for hvordan du kan nå igjennom med Black Friday på sosiale medier i 2021.

Mye har skjedd siden Covid-19 for alvor inntraff i starten av 2020, men verden i dag er ikke den samme som den var i 2020, hvilket betyr at du heller ikke kan basere deg på den digitale markedsføringen fra tidligere.

1. KONKURRANSEDYKTIGHET

Selv om ikke alle har kjærlighet for denne dagen, er den definitivt kommet for å bli. Ønsker du ikke å bidra til kjøpehysteriet kan du for eksempel heller donere en del av dagens inntekt til veldedighet. Det er mange måter man kan markere Black Friday på. Vær kreativ, og vær med! – ikke vær «off the grid» mens alle andre er på.

2. SNURR FILM

Du har kanskje hørt det allerede og ja, det stemmer fortsatt at video trender på sosiale medier. Og «trending» betyr større rekkevidde. For mange ligger det ikke naturlig i vår forsiktige norske natur å stikke oss ut på denne måten, men sosiale medier er nettopp «sosiale» og video er nært og ekte.

3. KEEP IT SIMPLE

Har du planlagt poster, videoer og stories for å markedsføre kampanjen din? Bra jobba! Bare ikke glem å lenke dem. Hvis kunder må lete eller søke for å komme dit du vil, kan de falle fra og alt arbeidet ditt blir til ingen nytte. «Call to action» er den magiske lille knappen som gir deg revenue, og Instagram rullet akkurat ut den etterlengtede lenkeknappen til alle. Er det på Facebook eller LinkedIn det skjer for deg, så ikke glem å tagge. Husk at i shopping er korte reiser gull verdt!

4. FraktKRISE

Du får kanskje ikke alle varene du skulle hatt i butikken denne sesongen, men det gjør heller ikke shopperne, så nå har du faktisk en gyllen sjanse til å vinne noen nye hjerter. En hyggelig påminnelse om tingenes tilstand fra din vennlige nabobutikk som tross alt, fortsatt er her.

5. KUNDEBASE

Enten du har nettbutikk eller fysisk butikk er et salg en gyllen sjanse til å bygge på kundebasen din. Og den vil bli enda viktigere for bedrifter i fremtiden, så det er bare å venne seg til å bruke den aktivt. Bare ikke glem å gjøre det riktig da dette faller under personvern.

6. MER FOLK = MER STRESS = MER KLAGER

Vi kan alle ha en dårlig dag og feil kan skje, men er man i servicebransjen og får klage fra kunden, enten det er ansikt til ansikt, på mail, DM eller på veggen må du ikke glemme at kunden allerede da har gitt deg en ekstra sjanse og bør høres. Ingen respons er verre enn et kortfattet, men hyggelig svar. Omtalen din er en egen valuta i seg selv og det er ikke uten grunn at store konserner har egne ansatte som utelukkende jobber med å svare på henvendelser fra kunder.

Da gjenstår det å ønske dere alle lykke til med Black Friday som i år faller på fredag 26. november!

Husk at du kan ta kontakt med oss dersom du trenger hjelp eller ytterligere veildening innenfor digital markedsføring.

Norwegian