En moderne e-handelsplattform

E-handel, ehandelsplattform

En moderne e-handels plattform er en nettbasert løsning som gir bedrifter muligheten til å selge sine produkter og tjenester på nett. Dette gir kundene enkel tilgang til å kjøpe varer og tjenester fra hvor som helst og når som helst – noe som øker sjansene for overskudd.

En av de viktigste kjennetegnene ved en moderne e-handels plattform er at den er responsiv; det vil si at den tilpasser seg automatisk til ulike skjermstørrelser og enheter. Dette gjør at nettbutikken ser estetisk like bra ut på en datamaskin som på en mobiltelefon eller nettbrett. Dette er viktig for å sikre at kundene får en god brukeropplevelse uansett hvilken enhet de bruker. En moderne e-handels plattform bør også ha et brukervennlig administrasjons panel som gjør det lett for selgeren å administrere nettbutikken. Dette kan innebære å legge til og administrere produkter, endre priser, administrere bestillinger og følge opp kundene.

En annen viktig funksjon er søkemotoroptimalisering (SEO). En moderne e-handels plattform bør ha innebygde verktøy for å hjelpe bedriften med å optimalisere nettstedet sitt for søkemotorer, slik at det blir lettere for kundene å finne nettbutikken når de søker etter spesifikke produkter eller tjenester. Sikkerhet er også et viktig aspekt ved en moderne e-handels plattform. Det bør være et innebygget sikkerhetssystem på plass som beskytter både kundene og selgeren mot svindel og andre sikkerhetsproblemer. Dette kan innebære kryptering av sensitive data og godkjenning av betalinger.

Bedrifter som tilbyr e-handel retter seg ofte mot et stort, verdensomspennende marked. Da må plattformens funksjoner samsvare med kundenes behov. En moderne e-handels plattform bør derfor ha et bredt utvalg av betalings-metoder, som inkluderer kredittkort, debetkort, bankoverføring, PayPal og andre populære betalingsformer. Dette gir kundene fleksibilitet og gir dem muligheten til å velge den metoden som passer dem best. En annen viktig funksjon som bør være tilgjengelig på en moderne e-handels plattform er muligheten for å konfigurere flere språk og valuta. Dette gir kundene muligheten til å handle i deres eget språk og med deres egen valuta, noe som kan øke sjansene for at de fullfører kjøpet. For å ta vare på lojale kunder, kan et et abonnementssystem være nyttig. Dette gir selgeren muligheten til å tilby abonnementsbaserte produkter og tjenester, som for eksempel medlemskap eller abonnement på en tjeneste.

En moderne e-handels plattform bør også ha et system for å håndtere retur og bytte, inkludert muligheten for å sette opp automatiske e-postvarsler til kundene og en enkel prosess for å håndtere retur og bytte. Til slutt bør en moderne e-handels plattform ha et system for å generere rapporter og statistikk, slik at selgeren kan følge med på salgs- og besøksstatistikk, antall kjøp og andre viktige data. Dette gir selgeren muligheten til å ta informerte beslutninger om hvordan de skal forbedre nettbutikken og øke salget.

I sum, er en moderne e-handels plattform altså en nettbasert løsning som gir bedrifter muligheten til å selge produkter og tjenester på nettet. Den bør være responsiv, ha god SEO, ha et innebygget sikkerhetssystem, et brukervennlig administrasjons-panel og ha integrerte verktøy for markedsføring og kommunikasjon med kundene.
Les også denne artikkelen, hvis du er interessert i å vite mer om effektiv e-handel!

It-arkitektur i en e-handels plattform

IT-arkitekturen i en e-handels plattform er det tekniske fundamentet som gir plattformen mulighet til å fungere som et effektivt verktøy for å drive en nettbutikk. En god IT-arkitektur sikrer at plattformen er skalerbar, robust, sikker og lett å vedlikeholde.

En moderne e-handels plattform bør ha en ‘micro-services’ arkitektur, hvor systemet er delt opp i flere mindre tjenester som kan skaleres og vedlikeholdes uavhengig av hverandre. Dette gir økt fleksibilitet og lettvinthet i utvikling og vedlikehold av plattformen.

En annen viktig del av IT-arkitekturen er bruken av skytjenester. Dette gir bedriften muligheten til å utnytte kraften og skalerbarheten i skyen, og samtidig redusere kostnadene ved å ha en egen infrastruktur.

Sikkerhet er også en essensiell del av IT-arkitekturen. Plattformen bør ha innebygde sikkerhetsverktøy for å beskytte sensitive data og forhindre svindel. Dette kan innebære kryptering av data, sikre betalings-metoder og autentisering av brukere.

En moderne e-handels plattform bør også ha en god integrasjon med andre systemer, som for eksempel ERP-systemer, CRM-systemer og andre verktøy for markedsføring og analyse. Dette gir bedriften muligheten til å samle inn data fra flere kilder og bruke denne informasjonen for å forbedre nettbutikken.

IT-arkitekturen i en e-handels plattform er altså et viktig aspekt for å sikre at plattformen fungerer effektivt og gir bedriften muligheten til å øke salget. En god arkitektur sikrer at plattformen er skalerbar, robust, sikker og lett å vedlikeholde.

Link

Shopify

https://www.shopify.com/

WooCommerce

https://woocommerce.com/

BigCommerce

https://www.bigcommerce.com/

Magento

https://magento.com/

PrestaShop

https://www.prestashop.com/

OpenCart

https://www.opencart.com/

Squarespace

https://www.squarespace.com/

Wix

https://www.wix.com/

Big Cartel

https://www.bigcartel.com/

Weebly

https://www.weebly.com/

3dcart

https://www.3dcart.com/

Volusion

https://www.volusion.com/

Demandware

https://www.demandware.com/

Sellbrite

https://www.sellbrite.com/

NopCommerce

https://www.nopcommerce.com/

X-Cart

https://www.x-cart.com/

Zen Cart

https://www.zen-cart.com/

osCommerce

https://www.oscommerce.com/

Pinnacle Cart

https://www.pinnaclecart.com/

Spree Commerce

https://spreecommerce.org/

VirtueMart

https://virtuemart.net/

CoreCommerce

https://www.corecommerce.com/

Interspire

https://www.interspire.com/

nopCommerce

https://www.nopcommerce.com/

OpenCart

https://www.opencart.com/

osCommerce

https://www.oscommerce.com/

PrestaShop

https://www.prestashop.com/

Shopify

https://www.shopify.com/

VirtueMart

https://virtuemart.net/

WooCommerce

https://woocommerce.com/

X-Cart

https://www.x-cart.com/

Zen Cart

https://www.zen-cart.com/

BigCommerce

https://www.bigcommerce.com/

Magento

https://magento.com/

Shopify Plus

https://www.shopify.com/plus

WooCommerce Subscriptions

https://woocommerce.com/products/woocommerce-subscriptions/

Squarespace Commerce

https://www.squarespace.com/commerce

Big Cartel

https://www.bigcartel.com/

Weebly

https://www.weebly.com/

3dcart

https://www.3dcart.com/

Volusion

https://www.volusion.com/

Demandware

https://www.demandware.com/

Sellbrite

https://www.sellbrite.com/

Shopify Lite

https://www.shopify.com/lite

Shopify Plus Advanced Shopify

https://www.shopify.com/plus/advanced

Litium

Storm

Er du interessert i høre mer om Plattformer og plattformvalg og hvordan det passer din bedrift? Kontakt oss så byr vi gjerne på en kaffe.

Don’t just take our word for it

all articles