Oslo Digital Logo

Derfor bør din bedrift gå for Livestreaming

Live streaming har blitt et virkemiddel som vokser og blir stadig mer brukt, ikke bare av privatpersoner, men også av bedrifter. Kort forklart, så er live streaming en direktesendt video på nett. Den er uredigert og seerne behøver ikke å laste ned for å se. Nå kan så og si “alle” live streame, alt man trenger er tilgang på internett, en enhet med et kamera og en plattform som støtter live streaming. Men er det virkelig så enkelt?

Stort på sosiale medier

Tidligere har denne formen for video blitt sterkt assosiert med spillverdenen, der spillere direktesender når de spiller. De mest populære plattformene for dette har vært Twitch og Youtube. Live streaming kan også foregå på de aller fleste sosiale medier, blant annet har Instagram og TikTok har blitt veldig populære blant den yngre målgruppen på grunn av sin brukervennlighet og store antall brukere.


Uredigert virkelighet

Forskjellen mellom live streaming og en vanlig video er at man ikke kan “pynte på” hva som skjer i en livestream, det blir vist uredigert og ufiltrert. Dette gir en helt annen følelse enn å se en vanlig video, og er noe av grunnen til at live streaming engasjerer publikum på en helt annen måte enn tidligere. Under sendingen har man mulighet for å svare på spørsmål med en gang de oppstår, og dette bidrar til å styrke kundeforholdet.


Stor utvikling innen livestreaming

I løpet av de siste to årene, har live streaming utviklet seg og har blitt mye mer versatilt i bruksområdene. Etter flere måneder med nedstengte samfunn har bedrifter og institusjoner måtte tenke nytt på hvordan de formidler budskapene sine, og da har livestreaming blitt en veldig god løsning. Flere bedrifter har begynt med live streaming for å vise frem sine produkter og tjenester, men også internt i bedriften mellom ansatte. Oslo Digital har gjort livestreaming til et stort satsningsområde, slik at vi kan bli de beste i Norge innen livestreaming. Vi satser sterkt på livestreaming fordi vi ser at det har blitt et område som de aller fleste bedrifter kan benytte seg av innen flere ulike bruksområder.


Live Shopping

En videreutvikling av livestreaming er live shopping, som foreløpig har vært mest populært i Asia, men er en voksende trend i vesten. Live shopping er livestreaming med fokus på å vise frem produkter eller tjenester, noe som gir mulighet for å svare på spørsmål fra potensielle kunder på direkten. Live shopping, gir også seerne mulighet å se produktene i en annen form enn produktbilder med hvit bakgrunn. Her kan du lese mer om live shopping.

Vi i Oslo Digital brenner for videoinnhold, og livestreaming er intet unntak. Vi har lang erfaring med videoproduksjon og kan stille med alt det tekniske både før og under sending. Vi har også eget studio sentralt i Oslo.

Ta kontakt om du har spørsmål eller henvendelser innen livestreaming.

Norwegian