En moderne e-handelsplattform

En moderne ehandelsplattform er en nettbasert løsning som gir bedrifter muligheten til å selge sine produkter og tjenester på nettet. Dette gir kundene enkel tilgang til å kjøpe varer fra hvor som helst og når som helst, noe som øker sjansene for å øke salget.

En av de viktigste kjennetegnene ved en moderne ehandelsplattform er at den er responsiv, det vil si at den tilpasser seg automatisk til ulike skjermstørrelser og enheter. Dette gjør at nettbutikken ser like bra ut på en datamaskin som på en mobiltelefon eller nettbrett. Dette er viktig for å sikre at kundene får en god brukeropplevelse uansett hvilken enhet de bruker.

Videre er det veldig viktig med søkemotoroptimalisering (SEO). En moderne e-handelsplattform bør ha innebygde verktøy for å hjelpe bedriften med å optimalisere nettstedet sitt for søkemotorer, slik at det blir lettere for kundene å finne nettbutikken når de søker etter produkter eller tjenester. I tillegg er dette man også må benytte flere andre eksterne verktøy for.

Sikkerhet er også et viktig aspekt ved en moderne ehandelsplattform. Det bør være et innebygget sikkerhetssystem som beskytter både kundene og selgeren mot svindel og andre sikkerhetsproblemer. Dette kan innebære kryptering av sensitive data og godkjenning av betalinger.

En moderne ehandelsplattform bør også ha et brukervennlig administrasjonspanel som gjør det lett for selgeren å administrere nettbutikken. Dette kan innebære å legge til og administrere produkter, endre priser, administrere bestillinger og følge opp kundene.

Til slutt bør en moderne ehandelsplattform ha integrerte verktøy for markedsføring og kommunikasjon med kundene. Dette kan innebære e-postmarkedsføring, sosiale medier integrasjoner og mulighet for å sette opp kampanjer og tilbud.

En moderne ehandelsplattform er altså en nettbasert løsning som gir bedrifter muligheten til å selge produkter og tjenester på nettet. Den bør være responsiv, ha god SEO, ha et innebygget sikkerhetssystem, ha et brukervennlig administrasjonspanel og ha integrerte verktøy for markedsføring og kommunikasjon med kundene.

En annen viktig funksjon som bør være tilgjengelig på en moderne ehandelsplattform er muligheten for å konfigurere flere språk og valuta. Dette gir kundene muligheten til å handle i deres eget språk og med deres egen valuta, noe som kan øke sjansene for at de fullfører kjøpet.

En moderne ehandelsplattform bør også ha et bredt utvalg av betalingsmetoder, som inkluderer kredittkort, debetkort, bankoverføring, PayPal og andre populære betalingsmetoder. Dette gir kundene fleksibilitet og gir dem muligheten til å velge den metoden som passer dem best.

En annen viktig funksjon er muligheten for å sette opp et abonnementssystem. Dette gir selgeren muligheten til å tilby abonnementsbaserte produkter og tjenester, som for eksempel medlemskap eller abonnement på en tjeneste.

En moderne ehandelsplattform bør også ha et system for å håndtere forsendelser og levering, inkludert muligheten for å sette opp flere forsendelsesalternativer og automatiske e-postvarsler til kundene.

En moderne ehandelsplattform bør også ha et system for å håndtere retur og bytte, inkludert muligheten for å sette opp automatiske e-postvarsler til kundene og en enkel prosess for å håndtere retur og bytte.

Til slutt bør en moderne ehandelsplattform ha et system for å generere rapporter og statistikk, slik at selgeren kan følge med på salgs- og besøksstatistikk, antall kjøp og andre viktige data. Dette gir selgeren muligheten til å ta informerte beslutninger om hvordan de skal forbedre nettbutikken og øke salget.

En moderne ehandelsplattform gir altså en rekke verktøy og funksjoner som hjelper bedrifter å øke salget og forbedre kundeopplevelsen. Det er viktig å velge en plattform som passer bedriftens behov og som har alle de funksjonene som er nødvendige for å drive en vellykket nettbutikk.

 

It-arkitektur i en ehandelsplattform

IT-arkitekturen i en ehandelsplattform er det tekniske fundamentet som gir plattformen mulighet til å fungere som et effektivt verktøy for å drive en nettbutikk. En god IT-arkitektur sikrer at plattformen er scalabel, robust, sikker og lett å vedlikeholde.

En moderne ehandelsplattform bør ha en microservices arkitektur, hvor systemet er delt opp i flere mindre tjenester som kan skaleres og vedlikeholdes uavhengig av hverandre. Dette gir økt fleksibilitet og enkelhet i utvikling og vedlikehold av plattformen.

En annen viktig del av IT-arkitekturen er bruken av skytjenester. Dette gir bedriften muligheten til å utnytte kraften og skalerbarheten i skyen, og samtidig redusere kostnadene ved å ha en egen infrastruktur.

Sikkerhet er også en viktig del av IT-arkitekturen. Plattformen bør ha innebygde sikkerhetsverktøy for å beskytte sensitive data og forhindre svindel. Dette kan innebære kryptering av data, sikre betalingsmetoder og autentisering av brukere.

En moderne ehandelsplattform bør også ha en god integrasjon med andre systemer, som for eksempel ERP-systemer, CRM-systemer og andre verktøy for markedsføring og analytikk. Dette gir bedriften muligheten til å samle inn data fra flere kilder og bruke denne informasjonen for å forbedre nettbutikken.

IT-arkitekturen i en ehandelsplattform er altså et viktig aspekt for å sikre at plattformen fungerer effektivt og gir bedriften muligheten til å øke salget. En god arkitektur sikrer at plattformen er scalabel, robust, sikker og lett å vedlikeholde.

 

 

Link

 

Shopify

https://www.shopify.com/

WooCommerce

https://woocommerce.com/

BigCommerce

https://www.bigcommerce.com/

Magento

https://magento.com/

PrestaShop

https://www.prestashop.com/

OpenCart

https://www.opencart.com/

Squarespace

https://www.squarespace.com/

Wix

https://www.wix.com/

Big Cartel

https://www.bigcartel.com/

Weebly

https://www.weebly.com/

3dcart

https://www.3dcart.com/

Volusion

https://www.volusion.com/

Demandware

https://www.demandware.com/

Sellbrite

https://www.sellbrite.com/

NopCommerce

https://www.nopcommerce.com/

X-Cart

https://www.x-cart.com/

Zen Cart

https://www.zen-cart.com/

osCommerce

https://www.oscommerce.com/

Pinnacle Cart

https://www.pinnaclecart.com/

Spree Commerce

https://spreecommerce.org/

VirtueMart

https://virtuemart.net/

CoreCommerce

https://www.corecommerce.com/

Interspire

https://www.interspire.com/

nopCommerce

https://www.nopcommerce.com/

OpenCart

https://www.opencart.com/

osCommerce

https://www.oscommerce.com/

PrestaShop

https://www.prestashop.com/

Shopify

https://www.shopify.com/

VirtueMart

https://virtuemart.net/

WooCommerce

https://woocommerce.com/

X-Cart

https://www.x-cart.com/

Zen Cart

https://www.zen-cart.com/

BigCommerce

https://www.bigcommerce.com/

Magento

https://magento.com/

Shopify Plus

https://www.shopify.com/plus

WooCommerce Subscriptions

https://woocommerce.com/products/woocommerce-subscriptions/

Squarespace Commerce

https://www.squarespace.com/commerce

Big Cartel

https://www.bigcartel.com/

Weebly

https://www.weebly.com/

3dcart

https://www.3dcart.com/

Volusion

https://www.volusion.com/

Demandware

https://www.demandware.com/

Sellbrite

https://www.sellbrite.com/

Shopify Lite

https://www.shopify.com/lite

Shopify Plus Advanced Shopify

https://www.shopify.com/plus/advanced

Litium

 

Storm

 

Er du interessert i høre mer om Plattformer og plattformvalg og hvordan det passer din bedrift? Kontakt oss så byr vi gjerne på en kaffe.