Oslo Digital Logo

Lumier

Client: Lumier

Project start: 2020

Subject: Business strategy & concept development 

Background: Lumier is an electrical wholesaler with its own brands, run by people who are passionate about electrical materials and lighting. Gründer og eier Per Norman Nielsen står bak flere kjente merkenavn i Norge, slik som Elektroimportøren. Når han grunnla Lumier ønsket han å fokusere på riktige merkevarer til lave priser med Slagordet «Hverdagshygge med lys og varme?.

DescriptionLumier kom til oss i Oslo Digital fordi de ønsket å fornye sin forretningsstrategi og henvende seg direkte til sluttkunde. Det er blitt en økende trend å selge D2C (direct-2-consumer). Flere og flere bedrifter ser verdien i å selv eie kundedata og kommunisere direkte med egne kunder.  

Når man skal selge til både B2B og B2C kunder, er det viktig å ta innover seg at de kan ha ulike behov. Lumier ønsket derfor en ny merkevare, visuell identitet og SoMe-strategi.  

DeliveryInnledningsvis gjennomførte Oslo Digital en konkurrentanalyse, SEO analysis and assembled a focus group. This was used as a basis for further work.  

Videre ledet Oslo Digital et kreativt samarbeid hvor vi gjennomførte en rekke ulike workshops, sammen med Lumier. Der vi gikk gjennom henholdsvis: 

  • Current market and competitors 
  • Personas og målgrupper 
  • Social media strategy 
  • Visual identity 

 

På bakgrunn av alt det gode arbeidet som kom frem gjennom workshopene kom vi frem til navnet Lumier. Navnet kommer fra Lumiere, som betyr lys, og falt i god jord både internt og eksternt. Dermed kunne vi jobbe videre med den kreative prosessen som resulterte i: 

  • New visual identity and brand guidelines 
  • New logo, including animation
  • Ny sosiale medier strategi, inkludert personas og målgrupper 
  • Templates for Social Media and Tone-of-Voice 
  • Image bank 

Vi har brukt rundingen i «i-en» som en lyspære som belyser resten av logo-skriften. Dette konseptet har vi tatt det helt ut i animasjonen, hvor lyspæren slåes på.


Oslo Digital er en fleksibel gjeng som strekker seg langt for å innfri kundenes ønsker og behov. Contact oss om du har behov for lignende tjenester. Vi byr gjerne på en kopp kaffe over en prat i Oslos triveligste kontorlokaler sentralt på Fredensborg.

More cases

English