Oslo Digital Logo

Lumier

Kunde: Lumier

Prosjektstart: 2020

Tema: Forretningsstrategi & konseptutvikling 

Bakgrunn: Lumier er en elektrogrossist med egne merkevarer, drevet av folk som er lidenskapelig opptatt av elektromateriell og belysning. Gründer og eier Per Norman Nielsen står bak flere kjente merkenavn i Norge, slik som Elektroimportøren. Når han grunnla Lumier ønsket han å fokusere på riktige merkevarer til lave priser med Slagordet «Hverdagshygge med lys og varme”.

BeskrivelseLumier kom til oss i Oslo Digital fordi de ønsket å fornye sin forretningsstrategi og henvende seg direkte til sluttkunde. Det er blitt en økende trend å selge D2C (direct-2-consumer). Flere og flere bedrifter ser verdien i å selv eie kundedata og kommunisere direkte med egne kunder.  

Når man skal selge til både B2B og B2C kunder, er det viktig å ta innover seg at de kan ha ulike behov. Lumier ønsket derfor en ny merkevare, visuell identitet og SoMe-strategi.  

LeveranseInnledningsvis gjennomførte Oslo Digital en konkurrentanalyse, SEO-analyse og samlet en fokusgruppe. Dette ble brukt som underlag for videre arbeid.  

Videre ledet Oslo Digital et kreativt samarbeid hvor vi gjennomførte en rekke ulike workshops, sammen med Lumier. Der vi gikk gjennom henholdsvis: 

  • Dagens marked og konkurrenter 
  • Personas og målgrupper 
  • Sosiale medier strategi 
  • Visuell identitet 

 

På bakgrunn av alt det gode arbeidet som kom frem gjennom workshopene kom vi frem til navnet Lumier. Navnet kommer fra Lumiere, som betyr lys, og falt i god jord både internt og eksternt. Dermed kunne vi jobbe videre med den kreative prosessen som resulterte i: 

  • Ny visuell identitet og brand guidelines 
  • Ny logo, inkludert animasjon
  • Ny sosiale medier strategi, inkludert personas og målgrupper 
  • Maler for sosiale medier og Tone-of-Voice 
  • Bildebank 

Vi har brukt rundingen i “i-en” som en lyspære som belyser resten av logo-skriften. Dette konseptet har vi tatt det helt ut i animasjonen, hvor lyspæren slåes på.


Oslo Digital er en fleksibel gjeng som strekker seg langt for å innfri kundenes ønsker og behov. Kontakt oss om du har behov for lignende tjenester. Vi byr gjerne på en kopp kaffe over en prat i Oslos triveligste kontorlokaler sentralt på Fredensborg.

Flere caser

Norwegian