Oslo Digital Logo

VR-revolusjonen

I mange år har det blitt spådd at bruken av VR-teknologi kommer til å øke. De siste 12 månedene har det faktisk vært en liten revolusjon. Tidligere var VR-produksjoner kostbart, det var vanskelig å anvende og ikke minst lite mobilt. Nå er mye av dette løst takket være Oculus Quest-headset. «Vi trenger ikke lenger være begrenset av stasjonære PCer, kabler og basestasjoner hengende rundt i rommet. Nå kan man i praksis ha en stand midt på Oslo S, og vise fram en bil eller båt i VR» forklarer Edmond Yang, kreativ leder i Oslo Digital.

Fremtidens visning

Våren 2020 leverte Oslo Digital en virtuell visning for prosjektet Skårerløkka på bestilling av Thon Eiendom. «Sammen med kunden hadde vi en stand på Triaden Storsenter, hvor interessenter fikk oppleve å gå fritt i leiligheten, i full 1:1 størrelse», forteller Edmond Yang. “Vi ønsket å prøve noe nytt og bestemte oss for å flytte visningen til der folk er” forklarer direktør for boligsalg, Tonje Marie Haugbro i en pressemelding fra mars 2020. Med VR- teknologi fikk potensielle boligkjøpere gå inn i planløsningen og få et enda mer levende inntrykk av hvordan leilighetene kom til å se ut.

Det var første gang Thon Eiendom tok i bruk VR-visning og løsningen ble utviklet av Oslo Digital under daværende selskapsnavn XVR. Yang forklarer at det i et marked med høy konkurranse er viktig å være fremoverlent i teknologiutviklingen. “Ny teknologi tillater oss å utvikle helhetlige, gode og kostnadseffektive løsninger for eiendomsvisualisering. I tillegg får salgsteamet full mobilitet og kan ta med leilighetene dit kunden er og vise kunden et helt boligprosjekt før det er bygget”, avslutter han.

Gamification

I tillegg til boligvisning, arrangerte Thon og Oslo Digital en konkurranse der de utfordret personene som prøvde VR-visningen til å finne et månedskort fra Ruter som var gjemt tilfeldige plasser i leiligheten; under bordet, inne i et skap, i vaskemaskinen og så videre. Siden VR-opplevelsen kun er forbeholdt én person, utviklet de også en egen applikasjon der videoen kunne strømmes til en ekstern skjerm, slik at publikum kunne følge med på hva brukeren så og opplevde. «Siden det var så stor pågang, hadde vi en backup-løsning på nettbrett i tillegg, slik at de som ikke fikk prøvd VR-versjonen kunne få en indikasjon på opplevelsen», avslutter Yang.

Oslo Digital bygget og produserte løsningen basert på arkitekttegninger, for så å optimalisere det til Oculus Quest, deretter fylte de leilighetene med tidsriktige møbler og interiør.

Overrasket over mottakelsen

Det som overrasket Oslo Digital mest, var de positive tilbakemeldingene fra den eldre kundegruppen. «De eldre forelsket seg virkelig i VR-løsningen! De ville ikke avslutte visningen, og det var så vidt vi klarte å rive av dem brillene» spøker Yang.

Alle som brukte løsningen, sa at de ville bruke den ved neste kjøp. De sa også at de følte seg mye tryggere, og fikk en god romfølelse. Viktige punkter som meglere ofte ble stilt var solforhold, romfølelsen og selve opplevelsen av leiligheten, dette mente løste Oslo Digital på en god måte med sin VR-teknologi.

Ta med visningsrommet ditt. Mobilt.

Under Boligmessa 2020, hadde KVIK kjøkken Lillestrøm med et par VR-headset til messeområdet sitt. Her fikk kundene oppleve mange forskjellige kjøkkenmodeller, store og små, i forskjellige materialer og farger. Løsningen var produsert av Oslo Digital og for å gjengi eksakt materiell, fotograferte de forskjellige fysiske paneler, og la det inn i 3D- verdenen. I tillegg til å skifte farger og paneler, kunne messedeltakerne også åpne skap og skuffer med riktig «lyd» og animasjon.

Kunst i VR

Oslo Digital har også engasjert seg i et VR-prosjekt med Akershus Kunstsenter, som ferdigstilles i Lillestrøm tidlig i 2021. Basert på arkitekttegninger produserte de hele senteret i 3D, slik at besøkende kunne oppleve det før det er ferdigbygget. Det var lagt inn virtuelle kunstverk fra blant annet Oslo Digitals Edmond Yang. Det var også en eventyrverden laget for barn.

Oslo Digital spår at VR har kommet for å bli, og at teknologien vil bli enda bedre, billigere og mer tilgjengelig de neste 12 månedene. Ifølge Oslo Digital må VR må oppleves selv da det kan være vanskelig å beskrive. «Dette er bare begynnelsen, og vi i Oslo Digital er klare for revolusjonen» avslutter Yang.

Kontakt oss om du vil vite mer om VR og 3D-design.

Norwegian