Hvordan bruke SEO? 4 tips du kan bruke i 2023

Du har helt sikkert hørt elle lest ordet SEO før, og klødd deg i hodet. Vi har alle vært der, og vi skal gå dypere inn på hva det er, hvorfor du burde ta det i bruk og til slutt gi deg 4 oppdaterte tips og triks i 2023 for å øke trafikken.

Hva er SEO?

SEO er forkortelsen for søkemotoroptimalisering og Search engine optimation på engelsk. Det SEO kan bidra med er synlighet på nett, og at Google som er verdens største søkemotor finner nettsiden din lettere. Vi i Oslo Digital tilbyr både SEO og SEM tjenester for din bedrift, men i denne artikkelen vil du lære mer om SEO som er organisk synlighet. Det betyr å tiltrekke kunder på en naturlig måte, så dette er gratis i forhold til SEM som tiltrekker kunder via betalte annonser.  

Hvorfor bruke SEO?

Hver dag blir det publisert rundt 7,5 millioner nye blogg poster. Og kun med verktøyet WordPress blir det postet rundt 70 millioner blogg poster hver måned. Med disse latterlige høye tallene, så kan du tenke deg hvor mange som kjemper over synlighet på nett, og som vil rangere på første siden på Google.

«The best hiding place for a dead body is really on the 2nd page of Google or beyond”.

Hvor mange ganger har du søkt opp noe på Google, og klikket deg videre på neste side for å så klikke deg inn på en nettside? Jeg tipper på at det ikke er noe du gjør ofte. I følge flere studier, så er det bevist at 91,5% av søkemotor klikk skjer på den første siden med søkeresultater, og resterende utgjør kun 8,5% av klikkene. Derfor er det så viktig med SEO-arbeid, som f.eks. optimalisering av nettsiden din der du har som mål å bli mer synlig i søkemotorer.

Hvorfor er det så viktig å bli synlig på nett?

Om du tar i bruk SEO og begynner å satse på bli mer synlig på nett, så vil det bli enklere for dine kunder eller potensielle nye kunder å finne deg på nett. Du konverterer altså flere besøkende på nettsiden din organisk, som potensielt kan bli leads. SEO-arbeid kan være krevende, men ofte er det enkelt og effektivt.  

4 oppdaterte tips og triks

Det er ikke alltid lett å vite hvor du skal starte, men vi gir deg 4 effektive og oppdaterte tips som gjør at du kan prøve deg.

1. Produser innhold som kunder søker etter

Om målet ditt er å rangere høyt på søkemotoren Google, så må du produsere innhold som kunder søker etter. Du må koordinere innholdet ditt etter søkeord du vil at bedriften din skal dukke opp i søkemotoren. Et eksempel på dette, så du forstår det bedre;

La oss si at du selger pc-spill og du vil rangere for «skumle pc-spill». Det de fleste gjør er å lage en produkt kategori med de forskjellige skumle pc-spillene de selger. Men dette vil ikke være det kunder søker etter. Om du søker opp «Skumle pc-spill» på Google, så vil du se at nettsidene som rangerer høyest er blogg innlegg som rangerer skumle pc-spill.

Om du vil rangere en produkt kategori, så vil det mest sannsynlig ikke rangere høyt på Google. Grunnen til dette er fordi Google vet at søkere vil lære og ikke kjøpe. Du burde derfor lage ett blogg innlegg, og linke til siden med produktene du selger.

2. Ta en helsesjekk på URL strukturen din

I denne artikkelen kan du se at vår URL på denne artikkelen ser slik ut:

https://oslodigital.com/Hvordan-bruke-seo-4-tips-du-kan-bruke-i-2022/.

I URL-en vår forklarer vi både brukere og søkemotoren hva slags innhold som forventes på denne siden. Om URL-en vår hadde sett slik ut:

https://www.oslodigital.com/artikkel/592884

Så hadde søkemotoren blitt forvirret over hva slags innhold vi legger ut. Hold deg unna nettsider med en slik URL, og oppdater din til en mer leselig og enkel URL struktur.

3. Bruk smarte nøkkelord på bildene dine
Bilder er svært viktig når det kommer til søkemotoroptimalisering.

Om du går inn på Google, så har den en egen seksjon med kun bilder. Når brukere søker opp bilder, så bruker de nøkkelord. Derfor er det nesten avgjørende å bruke riktige nøkkelord på bilder. La oss si at du har en bedrift der du selger slips. Derfor vil du legge til ett bilde av et blått slips du selger inn i en artikkel med tema «Mest populære slips denne måneden».

I stedet for å kalle bildet ditt for «Klikk her for å kjøpe», så vil det være bedre å kalle bildet ditt for «blå slips mann». Grunnen til dette er fordi det er flere som kommer til å søke opp det sistnevnte. Det er veldig sjeldent å søke opp det først nevnte, så når du begynner å tenke på søkeord på bilder slik, så får du flere besøkende og flere klikk.

4. Publiser verdifullt innhold

Siste tipset er å publisere verdifullt innhold for å forbedre SEOen. Enten om du selger produkter eller tjenester, så burde du skrive artikler/blogg innlegg om tjenestene eller produktene du tilbyr. Det første du burde gjøre er å søke opp hva folk lurer på med tjenesten eller produktet. Dette kan du gjøre ved å bruke verktøy som SEMrush eller bruke nettsiden «answerthepublic» som er gratis de første gangene du søker opp et nøkkelord.  

Det tar tid med å publisere optimalisert innhold, men jo mer du publiserer jo mer sannsynlig er det å bli synlig med organisk innhold. Sett opp en strategi på hvor mange ganger du skal publisere innhold på dine sosiale kanaler. Dette gir en oversiktlig plan og «deadlines», så du når målene dine.

Vi kan SEO, og hjelper din bedrift med både oppsett og drift, slik at dere kan fokusere på deres kjernevirksomhet. Ta kontakt med oss, så tar vi en uforpliktende prat.

Don’t just take our word for it

all articles