Hørt om BeReal?

BeReal, Medievaner, sosiale medier

– Eller er du for gammel?

BeReal er plutselig på alles lepper og ifølge Folks Medievaner 2022 bruker hele 1 av 3 unge appen. Men hva er egentlig hypen? Og er det plass til bedrifter der?

The Basics

  • Ingen filter, ingen synlige følgertall, ingen oppstilte bilder men ekte, rå og dagligdagse bilder
  • Appen sender ut en pushmelding på et tilfeldig tidspunkt hver dag, alle brukerne har da 2 minutter til å ta et bilde (poster du det sent gir appen beskjed om det til alle vennene dine #shaming)
  • Bildet tas med begge kameraer og formålet er å gi et innblikk i en vanlig hverdag, av både deg og omgivelsene
  • Du må legge til venner og ser kun deres bilder (med mindre du aktivt velger å dele med alle eller se på “discovery” tabben)
  • Du må ta bilde selv for å kunne se andres daglige bilde


Over 50 millioner nedlastinger

BeReal ble lansert i 2020, men det var først i 2022 den virkelig fikk medfart og Gen Z tok den i bruk (kanskje like greit at vi slapp to år med bilder av hjemmekontor og karantene?).

De har bevisst målrettet seg mot studenter og har etablert et College Ambassador Program der studenter får betalt for å verve flere studenter til appen.

BeReal ønsker å redusere kroppspress og fremmer et upolert bilde av virkeligheten, og kanskje er det nettopp derfor det er blitt så populært? Men skal vi tro kontorets intern så er det ikke helt uten sosialt press i BeReal heller; det optimale er nemlig at pushvarselet kommer i det man «gjør noe fett» slik at man kan vise vennene sine at man lever et kult liv. Og behovet for nettopp kule bilder har allerede begynt å synliggjøre seg, det finnes eksempler av “optiske illusjoner” ved å flytte på kameraet eller andre kreative løsninger som at det er hunden din i selfie-mode.


Bedrifter på BeReal?

I BeReals brukervilkår, må du som bruker, godta at det ikke er lov å drive markedsføring eller kommersiell virksomhet i appen. Så per dags dato er det faktisk ikke lov for bedrifter å selge eller promotere produkter. Med det sagt er det allikevel noen bedrifter som har forsøkt å dele rabattkoder, men de har blitt stoppet og BeReal har innført en maksbegrensning på antall venner – uten at de har fortalt noen hva begrensninger er.

Noen bedrifter har allikevel tatt i bruk appen for å vise frem en ekte side av seg selv og la kundene bli med «bak kamera», gjerne ved bruk av mini-influencers. Så kanskje er det en idé å investere noen minutter hver dag for å nå denne målgruppen?

Appens fremtid

Enn så lenge har BeReal, i likhet med mange nye apper, blitt finansiert av investorer og det finnes ingen muligheter for ads eller betalt plassering. Det er likevel en del tanker rundt appens fremtid og hvordan BeReal kan tjene penger på sikt.

En mulighet er at de åpner opp for ads eller betalt plassering, alternativt kan de også selge plassering i utfordringer de har i appen. Noen spekulerer også i at de skal begynne med betalt medlemskap og at man som bruker av appen må åpne lommeboken. En annen mulighet er at BeReal blir kjøpt opp av et annet selskap og blir integrert i en eksisterende plattform. Med det sagt har eksisterende plattformer allerede adaptert noe av funksjonen som for eksempel TikTok Now eller Instagram Dual, som har fordelen med at brukerene allerede har venner, følgere og kjennskap til appene. Så fremtiden til både BeReal og TikTok Now avhenger vel først og fremst av hvem av de som klarer å lage bærekraftige forretningsmodeller.

Lurer du på mer om BeReal eller andre sosiale medier kan være noe for din bedrift? Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang!

Ta kontakt her.


Don’t just take our word for it

all articles