Hvordan kan bedrifter lykkes på TikTok?

sosiale medier, TikTok

TikTok blir beskrevet som de unges foretrukne sosiale medie. Og det med god grunn! TikTok er den plattformen som øker mest blant nye brukere.

La oss se på noen tall for denne populære plattformen:

Daglig bruk i Norge er i dag på 14%

Rundt 900.000 personer i Norge har registrert profil

50% av brukerne er i aldersgruppen 18-29 år

22% menn og 21% kvinner

Kilde: Ipsos SoMe tracker Q4’21

Hvordan bruke TikTok i bedriften?

Her er det lett å gå i fellen og tenke at man skal gjøre det samme som på andre plattformer. Det lønner seg som regel ikke. Grunnen til det er så enkel som at folk faktisk bruker de ulike plattformene på forskjellige måter. Et eksempel kan være at en bruker Instagram på å dele stunder fra sitt eget liv, henter inspirasjon og av og til shopper, mens Facebook brukes kun for å huske bursdager, Snapchat til å sende korte meldinger og bilder til venner, mens TikTok brukes utelukkende for underholdning.

Vi mener at TikTok er mest effektivt til å bygge brand awareness, altså merkevarebygging. En grunn til at rent salg bør unngås på TikTok er rett og slett den lovlige siden av saken; det er strenge regler rundt markedsføring som er rettet mot barn. Og på TikTok er det mange brukere som er under 18. Dette kan innebære direkte kjøpsoppfordringer, verving og konkurranser. I tillegg har vi jo denne underholdningsfaktoren, som gjør at kanalen bør brukes mer til inspirasjon enn direkte salg.

Vi har samlet noen tips til hva du bør tenke på om du velger å bruke TikTok som plattform for bedriften din:

1. Prøv deg fram

Mange er redde for å fremstå som useriøse eller uprofesjonelle aktører dersom de tuller og tøyser litt på TikTok. Dette er ikke noe man bør bekymre seg for. Her minner vi om å bruke de ulike plattformene på forskjellige måter. Dersom du vil skrive en formell artikkel og fremstå «corporate», så er kanskje LinkedIn et bedre sted å gjøre det enn TikTok.

TikTok lar deg by på deg selv, uansett om du er en regnskapsbedrift, kleskjede eller flyselskap. Et tips er å ikke være så høytidelig – bruk humor og la publikum se at det er ekte mennesker med unike tanker, følelser og verdier som jobber i bedriften.

2. Følg trender og holde deg oppdatert

TikTok er en visuell plattform noe som gjør at forskjellige effekter som filtre, og redigeringsteknikker som «transitions» trender. Det samme gjelder sanger, så her gjelder det å finne ut av hva som er populært akkurat nå og inkludere det i innholdet du produserer.

3. “Don’t Make Ads, Make TikToks”

Organisk innhold gjør det bedre på TikTok enn betalt innhold. Det betyr ikke at det er strengt forbudt å annonsere. Basert på utviklingen vi har sett i sosiale medier hvor annonser har infiltrert organisk innhold i stadig større grad (bare se på Facebook, Instagram og Snapchat hvor annonsering er helt vanlig nå til dags). En fordel med å annonsere på TikTok er at det ikke er mange norske bedrifter som gjør det, noe som gjør det billigere å annonsere fordi man er én av få som når ut til mange.

4. Vær tidlig ute og sett mål

For å skille deg ut bør du utvikle en særegen tone of voice og grafisk framstilling som kjennetegner din bedrift eller Det er fortsatt få norske bedrifter som har etablert seg på TikTok, så her er det en gylden mulighet til å være tidlig ute! Som med all annen arbeidsinnsats og tilstedeværelse på sosiale kanaler, vil det være nødvendig å sette mål. Start med å spørre deg om hvorfor din bedrift skal være på TikTok. Det kan være å nå en ny målgruppe, jobbe med merkevarebygging eller knytte sterkere bånd med kundene.

Lurer du på om TikTok er noe for din bedrift? Vi hjelper deg gjerne med å komme i gang!

Ta kontakt her.


Don’t just take our word for it

all articles