Kunstig intelligens for e-handel

AI., E-handel, Kunstig intelligens

Kunstig Intelligens (KI) er et område som vokser raskt innen e-handel og Oslo Digital følger denne utviklingen tett. KI gir mange fordeler for både selgere og kjøpere som det er verdt å få med seg.

Illustrasjon


For selgere kan kunstig intelligens brukes til å forbedre e-handel opplevelsen for kundene. Det kan gjøres ved å bruke data om kjøperens tidligere atferd og preferanser for å anbefale produkter eller tilbud som er relevante for dem. Det kan også hjelpe til med å automatisere kundeservice, ved å bruke chatbots eller virtuelle assistenter for å svare på vanlige spørsmål fra kunder.

Kunstig intelligens kan også hjelpe selgere med å forbedre deres markedsføring og salg. Det kan gjøres ved å bruke maskinlæring for å forutsi hvilke produkter eller tjenester som vil selge best, eller ved å målrette annonser til kunder som er mest tilbøyelige til å kjøpe visse varer.

For kjøpere kan kunstig intelligens bidra til å forbedre e-handel opplevelsen ved å gjøre det enklere å finne det de leter etter. Det kan gjøres ved å bruke søke-algoritmer som er utviklet ved hjelp av maskinlæring, som kan forstå kundens søke-begrep og returnere mer relevante resultater.

KI kan også hjelpe kjøpere med å gjøre mer informerte kjøp ved å bruke teknologier som bilde gjenkjenning for å gi mer detaljert informasjon om produktene, eller ved å bruke virtuelle prøverom for å gi kundene muligheten til å se produktene i en realistisk setting.

Totalt sett, gir kunstig intelligens mange muligheter for å forbedre e-handel opplevelsen for både selgere og kjøpere. Det kan bidra til å gjøre det enklere å finne det man leter etter, bedre den totale opplevelsen, og automatisere kundeservicen. Flere og flere e-handelsbedrifter implementerer KI-teknologi for å forbedre sin forretning og øke konkurransekraften.

Sjekk ut noen nyttige ressurser nedenfor:

1. https://www.forbes.com/sites/forbesbusinesscouncil/2021/03/31/how-ai-is-transforming-e-commerce-and-the-future-of-shopping/?sh=f7bbe0f6f5d5

2. https://www.shopify.com/enterprise/artificial-intelligence-in-e-commerce

3. https://www.business2community.com/e-commerce/5-ways-artificial-intelligence-is-transforming-e-commerce-02242224

4. https://www.entrepreneur.com/article/359729

5. https://www.digitalcommerce360.com/2021/01/20/how-ai-is-changing-e-commerce-for-the-better/

6. https://www.cio.com/article/3550388/how-ai-is-driving-the-future-of-e-commerce.html

7. https://www.techradar.com/news/how-ai-is-transforming-e-commerce

8. https://blog.hathix.com/how-ai-is-transforming-e-commerce/

9. https://www.retailtouchpoints.com/features/executive-perspectives/how-ai-is-transforming-e-commerce


Kontakt oss hvis du har spørsmål!

Don’t just take our word for it

all articles