Digital design og UX

UX

Design handler ikke bare om hvordan ting ser ut, men hvordan brukeropplevelsen føles og ikke minst hvordan det fungerer.

En estetisk flott nettside hjelper ikke stort om de som skal bruke den blir forvirret av ulogisk og dårlig brukervennlighet. Her kommer UX inn, som står for “User Experience” og handler om nettopp brukeropplevelse.

Det er mange faktorer som spiller inn for å gi besøkende på en nettside eller applikasjonen sammenhengende, tilfredsstillende og intuitiv brukeropplevelse. Det enkle er ofte ikke det letteste å designe, men heldigvis har vi over 20-års erfaring med UX design, noe som gjør at du kan stole på oss når det kommer til utforming og design av dine web-løsninger.

UI

Mens UX handler om hvordan en web-løsning fungerer, være seg en nettside eller app, handler UI (User Interface) om hvordan løsningen ser ut. UI omfatter farger, former, bredder og høyder, samt plassering av knapper og layout.  UI design deler med andre ord noen likheter med tradisjonelt grafisk design, men det kreves et bredere perspektiv. Man designer ikke bare visuelle elementer, men også interaksjonene mellom dem.

Man må tenke helhetlig og brukerfokusert, og man starter som regel med brukerens behov i motsetning til tradisjonell grafisk design som oftest starter i den andre enden med en merkevare eller et budskap.

Våre grafiske designere har lang erfaring med å designe attraktive og brukervennlige web-løsninger. Vi har produsert digitalt design for blant annet Alan Walker, Red Bull, Sunwind og ADD+SPACE.

the green deal digital design og ux
Bartekampen digital design og ux iphone mockup
Norwegian