Digital design og UX

UX

Design handler ikke bare om hvordan ting ser ut, men hvordan de oppleves

En flott nettside hjelper ikke stort om de som skal bruke den blir forvirret av ulogisk og dårlig brukervennlighet. Her kommer UX inn, som står for “User Experience” og handler om nettopp brukeropplevelse. 

Det er mange faktorer som spiller inn for å gi besøkende på en nettside eller applikasjon best mulig brukeropplevelse. Et godt utgangspunkt er at det skal være enkelt å navigere og lett å finne fram til ønsket informasjon. Det enkle er ofte ikke det letteste å designe, men heldigvis har vi over 20-års erfaring med UX design, noe som gjør at du kan stole på oss når det kommer til utforming og design av dine web-løsninger. 

UI

Mens UX handler om hvordan en web-løsning fungerer, være seg en nettside eller app, handler UI (User Interface) om hvordan løsningen ser ut. Tradisjonelt sett vil grafisk design være det samme som UI, men hva går det egentlig ut på?

UI handler om farger, former, bredder og høyder, samt plassering av knapper og layout. 

Selv om UX er et hett tema om dagen, er en gjennomført og god UI også kritisk å ha på plass for en optimal brukeropplevelse. 

Våre grafiske designere har lang erfaring med å designe attraktive og brukervennlige web-løsninger. Vi har produsert digitalt design for blant annet Alan Walker, Red Bull, Sunwind og ADD+SPACE.

the green deal digital design og ux
Bartekampen digital design og ux iphone mockup