I dagens markedsføring er det et stadig økende fokus på personalisering og segmentering. I et marked der kunder pepres ned av ulike budskap er personalisering et nyttig grep for å få ditt budskap frem. Ofte brukes begreper som “riktig budskap, til riktig person, til riktig tid”.

Kundedata og samtykke

Når man skal begynne, eller videreutvikle sin personaliseringsstrategi er det viktig å ha et godt grunnlag. Derfor starter arbeidet med å sikre et godt grunnlag der man klarer å identifisere kunder og det er en felles identifikator i alle kanaler.

Videre trenger man kunder bedriften kan kommunisere med. Derfor trenger man samtykker, både hva gjelder informasjonskapsler og annen kommunikasjon, basert på hvor din bedrift ønsker å personalisere kommunikasjonen.  

Det finnes mange norske og internasjonale regler på hvordan håndtere kundedata og samtykker, så her gjelder det å holde tunga rett i munnen og lage en god plan.  

Hva er segmentering?


Segmentering er ofte det første steget på vei mot personalisering. Det omtales ofte som mindre målrettet men fortsatt bedre enn usegmentert massekommunikasjon. Eksempler på dette kan være å gi informasjon til kunder om:

1. Butikkåpning fordi man bor i nærheten
2. Sminke til kvinner
3. Laptop til studenter

Hva er personalisering?

Personalisering er basert på individet, hvorav målet er en skreddersydd brukeropplevelse. Her bruker man individets preferanser eller handlinger for å spisse kommunikasjonen. Eksempler kan være å gi informasjon til kunden om:

1. Et produkt kunden har trykket på
2. Tilbehør til et produkt kunden har kjøpt
3. Bruke navnet til kunden i kommunikasjonen

Hvordan jobbe med segmentering & personalisering?

Når man skal begynne, eller videreutvikle sin personaliseringsstrategi er det viktig å ha et godt grunnlag. Derfor starter arbeidet med å sikre et godt grunnlag der man k

I Oslo Digital har vi lang erfaring med å både opprette og videreutvikle personaliseringsstrategier. Vi jobber etter tre prinsipper:

1. Analyse & innsikt
2. Kommunikasjon
3. Teknologi & flater

Vi vet at alle utgangspunkt er ulike, og at det er viktig å ta et steg av gangen. Personalisering og segmentering krever mer arbeid og mye testing, men all erfaring tilsier at det er verdt investeringen.  

Vår partner Dynamic Yield

I vårt arbeid med personalisering har vi inngått partnerskap med Dynamic Yield, som tilbyr løsninger for personalisering i nettbutikekr. De bruker blant annet maskinlæring og algoritmer til å tilby personalisering, anbefalinger og automatiske optimaliseringer. Sammen tilbyr vi tjenester innen digitale brukeropplevelse til våre kunder.

Siste nytt fra Oslo Digital

Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.

Dreamdown

Jul 6, 2024

Toro

Jul 6, 2024

Lumier

Nov 26, 2023

Mill International

Nov 26, 2023