Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering, forkortet til SEO, handler om å gjøre nettsiden synlig på nett ved å sørge for at Google og andre søkemotorer oppfatter siden som høyst relevant for søkeordene som blir brukt.  Det er derfor viktig at nettsiden er optimalisert for best ytelse og flest konverteringer, og at den  optimaliseres både teknisk og med tanke på innhold, som for eksempel innholdsartikler, og gode call-to-actions. SEO kalles for organisk synlighet fordi det er gratis, men synlighet kan også betales for – da kalles det søkemotormarkedsføring og vil dukke opp som «annonse» i søk.

Søkemotormarkedsføring

En søkemotor er delt opp i to type resultater; organiske søkeresultater og betalte annonser. Imens søkemotoroptimalisering handler om å bli synlig på de søkeresultatene som du ikke betaler for, handler søkemotormarkedsføring, forkortet til SEM, om å kunne betale seg til mer synlighet. Det høres kanskje enkelt ut, men det er mer komplisert enn som så. Det holder ikke bare å bruke kroner på Google-annonsering. Nettsiden må også oppfattes som relevant av Google for at den skal komme høyt opp i søkeresultater.

Dersom man skal lansere nye nettsider er det viktig å ha en SEO-strategi, og ved å ha denne fra start gjør man seg selv en tjeneste da det er mer krevende å gjøre forbedringer i ettertid enn å komme ut på riktig fot. I Oslo Digital hjelper vi deg gjerne med å lage en SEO-strategi i tillegg til at vi har god erfaring med analyse av eksisterende sider.

SEO-analyse

En SEO-analyse er en grundig evaluering og analyse av styrker og svakheter på en bestemt nettside, fra både teknisk og markedsføringsperspektiv. En SEO-analyse er en god investering for enhver bedrift da det er første steget for å forstå hvordan anskaffe seg mer synlighet i søkemotorer og få mer relevant trafikk inn på sidene, som igjen kan resultere i konverterende kunder.

 Å fokusere på SEO bør være en langsiktig markedsføringstaktikk, da organisk SEO er ekstremt kostnadseffektivt sammenlignet med betalt trafikk. I tillegg varer resultatene lenger; en optimalisert nettside kan drive trafikk lang tid etter betalt trafikk-kampanjer er skrudd av.  

Vi i Oslo Digital tilbyr grundige SEO-analyser av nettsider som inneholder følgende:

1. Synlighet på Google sammenlignet med relevante, identifiserte konkurrenter
2. Intern SEO-analyse som har som formål å optimalisere nettsidens innhold, så det blir enklere for søkemotorer å forstå hva nettsiden handler om. Hvilket igjen gir bedre synlighet. Dette inkluderer alt innhold på nettsiden som for eksempel tekst, tags, meta-beskrivelser, bilder, alternativ tekst og linker.
3. Ekstern SEO-analyse tar for seg eksterne plattformer og aktiviteter som kan bedre nettsidens autoritetspoeng, kredibilitet og relevans. Fokuset er å forbedre nettsidens ranking gjennom eksterne SEO-aktiviteter som innholdsmarkedsføring, inbound linking, sosiale medier, RSS feeds med mer.
4. Teknisk SEO-analyse handler om å optimalisere nettsidens tekniske aspekter som funksjonalitet og crawlability. Dette inkluderer faktorer som URL-struktur, redirects, datastruktur, XML sitemaps, HTTPS, responsivt webdesign med mer.  
5. Tydelige anbefalte forbedringsområder.

Kontakt oss

Siste nytt fra Oslo Digital

Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.

Dreamdown

Jul 6, 2024

Toro

Jul 6, 2024

Lumier

Nov 26, 2023

Mill International

Nov 26, 2023