På tide å fornye, oppdatere eller videreutvikle strategien

Noen ganger er det nødvendig å stoppe opp og ta et steg tilbake for å finne ut av hvem du egentlig er og hvor du er på vei.

Vi hjelper deg uansett om du er i oppstartsfasen eller om du er en veletablert bedrift.

For å få din bedrift på rett spor, jobber vi i Oslo Digital etter tre prinsipper, hvor vi benytter ulike metoder. Disse temaene jobber vi oss gjennom i workshop, sammen med dere.

1. Merkevareidentitet: Hvem er vi og hvorfor eksisterer vi?
Ukene, månedene og årene går, samtidig som verden er i stadig forandring. Ofte føles det som tiden stadig går fortere, og det blir stadig mer krevende å henge med i svingene i dagens digitale verden. Det som var en god strategi i går, er kanskje utdatert i morgen. Det er å sette det litt på kanten, men det er ikke så langt fra sannheten heller. Derfor er det viktig for bedrifter å ha en oppdatert merkevarestrategi, og det hjelper vi gjerne til med!

Vi hjelper våre kunder med å besvare spørsmål som:

Hvorfor eksisterer vi?
Hvem finnes vi for?
Hva er våre verdier?

Vi kartlegger alle aktiviteter som er med på å differensiere dere fra konkurrentene, og som bør vektlegges når dere kommuniserer til og med målgruppen deres. Det kan innebære alt fra merkevarestrategi, til design av logo og utforming av tone-of-voice med tilhørende brand manual.

Vi har flere ganger bistått bedrifter i store endringsprosesser med alt fra nye forretningsstrategier (for eksempel å inkludere B2C-marked i en allerede dominerende B2B-strategi), eller å utarbeide et helt nytt navn og ny merkevareidentitet for både nye og eksisterende bedrifter.

2. Personas: Bli kjent med målgruppen din
Ved hjelp av personas-metoden utarbeider vi fiktive personer som representerer deres reelle målgruppe.

Dersom dere ønsker å gå enda dypere i kartleggingen, vil det være aktuelt å utføre dybdeintervjuer eller fokusgrupper med personer som blir valgt ut basert karakteristikk som samsvarer med forhåndsdefinerte personas.

På denne måten får dere tak i den virkelige målgruppen deres, og slipper å gjette dere fram til hvilke behov, ønsker og forventninger kundene deres har.    

Å ha god kjennskap til målgruppen er en fordel og kan sikre at både ledelsen og bedriften tar valg som vil gangne din bedrift – på både kort og lang sikt. Eksempelvis vil man benytte annen form for markedsføring, tone of voice og digital strategi for Gen Z enn dersom primærmålgruppen er Boomers.

«Vi er spesielt imponert over deres evne til å innhente kundeinnsikt fra nåværende og fremtidige kunder innenfor ulike segmenter. De brukte også data for å underbygge hvorfor de anbefalte grepene er viktige for å oppnå kommersiell gevinst, noe som gjorde oss tryggere på de anbefalingene vi fikk»
– Harald Amundsen, prosjekteier Berggård Amundsen

3. Kundereiser: Forstå hva som driver kundene dine
Når vi har utarbeidet personas, går vi i gang med å analysere kundereisen fra start til slutt for å kartlegge hvor og hvordan kunden finner dere, hvilke faktorer som avgjør om kunden velger dere, hva som skjer når kunden tar i bruk produktet eller tjenesten dere tilbyr, samt hva som skal til for at kunden forblir trofast over tid.

Vi ser spesielt på pain points samt at vi identifiserer “lavthengende frukter” for å kartlegge hvilke mulige løsninger det lønner seg å implementere og i hvilken rekkefølge. Vi ser også på hvordan eventuelle kundeklubber eller andre lojalitetsløsninger kan spille en rolle for din bedrift. I tillegg har vi erfaring med å ta i bruk ny teknologi, som VR og Live Shopping, for at du skal nå dine mål.

«Vi hadde gleden av å få besøk av Oslo Digital i faget Digital Servicestrategi og Forretningsmodeller på Høyskolen Kristiania. Det at det kommer eksperter fra sine fagområder inn i forelesningene og utfordrer studentene med reelle caser er gull verdt og var utrolig positivt og givende for studentene. De fikk lære seg om kundereisekartlegging, UX og skape nye tjenesteinnovasjoner»
– Carina Johansson Nyvoll, Høyskolelektor Høyskolen Kristiania

Vil du vite mer om hvordan vi jobber med merkevarestrategi?

Å hjelpe bedrifter med å finne sin identitet er noe vi brenner for. Derfor har vi hjulpet flere bedrifter, inkludert Daidda og Berggård Amundsen med nettopp det.

Er du interessert i lignende løsninger, så ta kontakt med oss.

Hva er merkevarebygging?

Merkevarebygging er et verktøy for å skape et varig konkurransefortrinn. Her handler det om å investere midler innover i bedriften slik at man skaper varig lønnsomhet over tid. Det handler om å kunne legge kalkulerte strategier for posisjonering, forretningsutvikling, salg og distribusjon for å nevne noen.

Unik merkevarestrategi

Opplevelsen rundt din merkevare skal være engasjerende og kreativ. Samtidig må merkevarebygging være basert på gode analyser og ha en detaljert utførelse.

Vi hjelper deg med å sette en unik tone-of-voice for din bedrift, som i sin tur utføres i alle kontaktpunkter med kunden. For oss er det en selvfølge å trekke fram det eksepsjonelle som skiller din merkevare fra markedskonkurrentene, og bringe fram det unike i identiteten. Vi bidrar med alt fra navneprosess og merkevarestrategi til visuell identitet.

Siste nytt fra Oslo Digital

Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.

Dreamdown

Jul 6, 2024

Toro

Jul 6, 2024

Lumier

Nov 26, 2023

Mill International

Nov 26, 2023